DocumentaryLoversGR
Τι θα λέγατε να εγγραφτείτε σήμερα στο Νο1 Φόρουμ για Ντοκιμαντέρ παντός ειδών?? Έχουμε πληθώρα από Ντοκιμαντέρ, μεταγλωττισμένα και Υποτιτλησμένα, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις συζητήσεις μας!!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

DocumentaryLoversGR
Τι θα λέγατε να εγγραφτείτε σήμερα στο Νο1 Φόρουμ για Ντοκιμαντέρ παντός ειδών?? Έχουμε πληθώρα από Ντοκιμαντέρ, μεταγλωττισμένα και Υποτιτλησμένα, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις συζητήσεις μας!!
DocumentaryLoversGR
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

[MEGA] Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN ΕΝΣΩΜ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ [Ft4U]

Πήγαινε κάτω

22062016

Δημοσίευση 

[MEGA] Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN ΕΝΣΩΜ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ [Ft4U] Empty [MEGA] Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN ΕΝΣΩΜ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ [Ft4U]
[MEGA] Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN ΕΝΣΩΜ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ [Ft4U] 1uL21y9

Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN


I: ΟΙ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ
Στο πρώτο μέρος αυτού του εντυπωσιακού κοσμικού ταξιδιού ο οικοδεσπότης του COSMOS, Δρ. Καρλ Σαγκάν, επιβιβάζει τους θεατές στο Διαστημόπλοιο της Φαντασίας και τους μεταφέρει στην άκρη του σύμπαντος. Μέσα από όμορφα και λεπτομερή ειδικά εφέ αντικρίζουμε κβαζάρ, γαλαξίες που εκρήγνυνται, συμπλέγματα αστεριών, σουπερνόβα και πάλσαρ.
II: ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΦΟΥΓΚΑ
Το Κοσμικό Ημερολόγιο του Δρα Σαγκάν παρουσιάζει την ιστορία του σύμπαντος, εδώ και 15 δισεκατομμύρια χρόνια, καθώς σκιαγραφεί τη γέννηση της Γης και την εξέλιξη της ζωής πάνω σε αυτή. Παρακολουθούμε τα βήματα αυτής της προόδου, από τα μικρόβια μέχρι τον άνθρωπο. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύχθηκε η ζωή στη Γη μάς δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε άλλους κόσμους και να κάνουμε ευφάνταστες υποθέσεις σχετικά με τις μορφές που μπορεί να πάρει η ζωή αλλού στο σύμπαν.
III: Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ
Η ιστορική αναδρομή στη ζωή και την εποχή του Γιόχαν Κέπλερ, του τελευταίου επιστήμονα αστρολόγου, του πρώτου σύγχρονου αστρονόμου και συγγραφέα του πρώτου μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας. Πρώτος ο Κέπλερ πρόσφερε μία άποψη για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στις τροχιές τους το φεγγάρι και οι πλανήτες, καθώς και για το πώς να ταξιδέψουμε σε αυτούς.
IV: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ
Η κατάβαση στην ασφυκτική ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, για να εξερευνήσουμε τη φλεγόμενη επιφάνειά της, λειτουργεί ως προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες από την αυξανόμενη εξάπλωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και για το δικό μας κόσμο. Στη συνέχεια του επεισοδίου, με οδηγό τον Δρα Σαγκάν, περιηγούμαστε το Ηλιακό μας Σύστημα για να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο άλλα ουράνια σώματα έχουν υποστεί ποικίλες κοσμικές καταστροφές.
V: ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ
Υπάρχει ζωή στον Άρη; Ο Δρ. Σαγκάν οδηγεί τους θεατές σε ένα πρωτοφανές ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη, μέσα από τα μάτια των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας και κατόπιν μέσα από τα μηχανικά μάτια των δύο διαστημόπλοιων Viking, που από το 1976 έχουν στείλει στη Γη χιλιάδες φωτογραφίες εντυπωσιακών τοπίων του Άρη.
VI: ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ
Ο ενθουσιασμός που διέκρινε τις αποστολές του Voyager στον Δία και τον Κρόνο συγκρίνεται με την ευθυμία των Ολλανδών εξερευνητών του 17ου αιώνα, οι οποίοι ταξίδεψαν με ιστιοφόρα σε χώρες του μισού πλανήτη αναζητώντας πλούτο και γνώση. Το συγκεκριμένο επεισόδιο επικεντρώνεται στους νεοαποκτηθέντες θησαυρούς της σημερινής χρυσής εποχής των εξερευνήσεων.
VII: Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα αστέρια ήταν φωτιές στον ουρανό και ο Γαλαξίας η "ραχοκοκαλιά της νύχτας". Σε αυτό το συναρπαστικό επεισόδιο, ο οικοδεσπότης του COSMOS, Δρ. Καρλ Σαγκάν, οδηγεί τους θεατές πίσω στην αρχαία Ελλάδα, στην εποχή που δόθηκε για πρώτη φορά μια σωστή απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα σχετικά με το τί είναι τα αστέρια.
VIII: ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ
Το εκπληκτικό ταξίδι για να δούμε πώς μεταβάλλονται - στη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων - οι σχηματισμοί των αστεριών ακολουθείται από μια διαδρομή σε πλανήτες άλλων αστεριών, καθώς μαθαίνουμε για την πιθανότητα του ταξιδιού στο χρόνο. Αυτή μας οδηγεί στην Ιταλία, όπου ο νεαρός Αλβέρτος Αϊνστάιν αναρωτήθηκε για πρώτη φορά πώς θα ήταν να ταξιδέψει ιππεύοντας μια ακτίνα φωτός.
IX: Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ
Χρησιμοποιώντας ψηφιακό σχεδιασμό και πρωτοφανή αστρονομική τέχνη, ο αστρονόμος και οικοδεσπότης μας, Δρ. Καρλ Σαγκάν, μας δείχνει πώς γεννιούνται, ζουν, πεθαίνουν και μερικές φορές καταρρέουν τα αστέρια για να σχηματίσουν άστρα νετρονίων και μαύρες τρύπες. Οι θεατές ταξιδεύουν στο μέλλον για να ζήσουν, πέντε δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, την "τελευταία τέλεια μέρα της Γης", μετά την οποία ο Ήλιος θα τυλίξει τον πλανήτη μας στις φλόγες του.
X: Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ
Ο Δρ. Σαγκάν οδηγεί τους σε ένα παράξενο ταξίδι στο χρόνο, όταν οι γαλαξίες άρχιζαν να σχηματίζονται. Συνεχίζει με μία περιήγηση στην Ινδία, εξερευνώντας τους ατέλειωτους κύκλους της ινδουιστικής κοσμολογίας. Έπειτα μας δείχνει πώς οι άνθρωποι του 20ου αιώνα ανακάλυψαν το διαστελλόμενο σύμπαν και την καταγωγή του, τη Μεγάλη Έκρηξη.
XI: Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Στη μαγευτική αυτή διαδρομή με επίκεντρο τον εγκέφαλο, ο Δρ. Σαγκάν εξετάζει τις φάλαινες, ένα από τα υπόλοιπα ευφυή όντα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας. Έπειτα μας καλεί να περιπλανηθούμε στο λαβύρινθο του ανθρωπίνου μυαλού για να μελετήσουμε την αρχιτεκτονική της σκέψης. Θα δούμε πώς τα γονίδια, ο εγκέφαλος και τα βιβλία αποθηκεύουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανθρώπινη επιβίωση.
XII: ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ
Υπάρχουν εξωγήινα νοήμονα όντα; Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με αυτά; Τί συμβαίνει με τα UFO; Αναζητώντας απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ταξιδεύουμε πρώτα στην Αίγυπτο για να αποκρυπτογραφήσουμε αρχαία ιερογλυφικά και έπειτα μεταφερόμαστε στο μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο της Γης και στο Διαστημόπλοιο της Φαντασίας για να επισκεφθούμε άλλους πολιτισμούς στο διάστημα.
XIII: ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ;
Μέσα από εντυπωσιακά ειδικά εφέ παρουσιάζονται τα 15 δισεκατομμύρια χρόνια ταξιδιού από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι σήμερα. Παρακολουθούμε την τραγική ιστορία του μαρτυρίου της Υπατίας, της Αλεξανδρινής Μαθηματικού και Φιλοσόφου. Αυτό είναι το διάσημο επεισόδιο του COSMOS για τον Πυρηνικό Πόλεμο στο οποίο ο Δρ. Σαγκάν υποστηρίζει ότι η ευθύνη για την επιβίωση δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση, αλλά ανήκει και στον Κόσμο, αρχαίο και απέραντο, από τον οποίο προερχόμαστε.

[MEGA] Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - COSMOS CARL SAGAN ΕΝΣΩΜ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ [Ft4U] 5n5xTrm


avatar
lallasgr

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: reddit
- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης